Laktosefri
Glutenfri
Soyamarinert laks med jasminris og mangosalat, toppet med kjerneblanding
4.34 (1028)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
Laksefilet
270 g
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
2 pose
Olivenolje
2 ss
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tobladssalat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Jasminris
135 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 915 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakene, sesamfrøene, saften fra halve limen, soyasausen og 2 ss olivenolje i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–9 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Kutt agurken i skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen mangoen, løken, agurken og salaten i en serveringsskål. Topp salaten med kjerneblandingen.
Server soyablandingen fra fiskeformen som saus. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!