Laktosefri
Glutenfri
Meksikanske street food-tacos
med pulled pork og friske grønnsaker, servert med chilimajones og lime4.42 (142)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olje
- pepper
- salt
Kjerneblanding
1 pakke
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Koriander
1 bunt
Mørkokt svinebog
300 g
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Reddiker
1 bunt
Rødløk
½ stk
Mango
½–1 stk
Maistortillaer
10 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 835 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek maistortillaene i en stekepanne på middels varme i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen og det røkte paprikakrydderet i 1–2 minutter. Ha kjerneblandingen over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha den avkjølte kjerneblandingen i en serveringsskål, og bland inn korianderen.
Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele med lokk, og varm det opp på middels varme i omtrent 10 minutter, til det er gjennomvarmt. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler, og smak til med salt og pepper.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
Kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Ha chilimajonesen i en serveringsskål.
Vel bekomme!