Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Tabbouleh
Bulgur (Hvete)
125 g
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Sesam- og honningstekt halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Honning
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke
Krydret yoghurt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 745 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du mynte eller andre urter hjemme? Finhakk dem og ha dem i tabboulehen!
- Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
- Tabbouleh: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell løken, og finhakk den. Skyll tomaten og kutt dem i små biter. Vend persillen, løken, granateplefrøene og tomaten sammen med den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saft fra sitronen.
- Sesam- og honningstekt halloumi: Strø sesamfrøene utover en tallerken. Kutt halloumien i skiver, og vend skivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 4–5 minutter på hver side, til de er gylne på begge sider. Skru ned varmen, og drypp honningen over halloumiskivene.
- Krydret yoghurt: Vend det tyrkiske krydderet sammen med yoghurten.
- Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien.