Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt
25-35

Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Tabbouleh

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
granateple
Granateple
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Sesam- og honningstekt halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
honning
Honning
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke

Krydret yoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du mynte eller andre urter hjemme? Finhakk dem og ha dem i tabboulehen!

  1. Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  2. Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
  3. Tabbouleh: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell løken, og finhakk den. Skyll tomaten og kutt dem i små biter. Vend persillen, løken, granateplefrøene og tomaten sammen med den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saft fra sitronen.   
  4. Sesam- og honningstekt halloumi: Strø sesamfrøene utover en tallerken. Kutt halloumien i skiver, og vend skivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 4–5 minutter på hver side, til de er gylne på begge sider. Skru ned varmen, og drypp honningen over halloumiskivene.  
  5. Krydret yoghurt: Vend det tyrkiske krydderet sammen med yoghurten. 
  6. Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien.