Ingredienser
4 pers
Allergener
- Gluten
Basisvarer
- egg
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Ingredienser
Kjøttdeig
500 g
Vårrullplater (Gluten)
1 pakke
Gulrot
400 g
Hodekål
1 bit
Gul løk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Sweet chili-saus
2 pakke
Egg
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mat til overs? Vårrullene smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!
- Skrell gulrøttene, og riv dem, hodekålen og løken på et rivjern. Finhakk korianderen.
- Kjøtt- og grønnsaksfyll: Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek videre i ca. 3 minutter. Tilsett løken, hodekålen og gulrøttene, og stek videre i et lite minutt. Smak til med korianderen, chiliflakesene og litt salt.
- Knekk egget i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
- Fordel vårrullplatene utover kjøkkenbenken. Ha 2-3 spiseskjeer kjøtt- og grønnsaksfyll i en diagonal stripe på hver plate. Pensle med litt egg i kantene, og rull den ene siden av deigen over fyllet. Brett inn den øverste og den nederste kanten, og rull vårrullen sammen.
- Varm opp en wokpanne eller en dyp stekepanne med ca. 2 dl olje til middels høy varme. Test med en bit av vårrullplatene, hvis den freser i pannen har oljen riktig temperatur. Stek ca. 4 vårruller av gangen i 2-3 minutter, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig.
- Mangosalat: Kutt agurken i terninger, og skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt resten av mangoen i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
- Server med den søte chilisausen.