Lun potetsalat med varmrøkt laks, bløtkokt egg, grønne bønner og pepperrotdressing

Lun potetsalat med varmrøkt laks, bløtkokt egg, grønne bønner og pepperrotdressing

4.01 (177)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Grønne bønner
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Varmrøkt krydderlaks
200 g
(Fisk, Sennep)
Extra virgin olivenolje
1 ss
Egg
2 stk
(Egg)
Reddiker
1 pakke
Sitron
1 stk
Rødløk
1 stk
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
708 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eggene kan hardkokes i 10 minutter og deles i skiver hvis du liker det bedre.

 Skyll sitronen i kaldt vann, og riv skallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Kutt potetene i omtrent 2 cm tykke skiver, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er gjennomkokte. Rens og del de grønne bønnene i to, og la dem koke sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid. Sil av vannet, og la potetene dampe av seg i omtrent 1 minutt. Vend inn 1 ss olivenolje, det revne sitronskallet og pepper.  
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i 6 minutter. Skyll dem i kaldt vann, og skrell dem.  
Skyll reddikene og salaten i kaldt vann. Skrell løken. Kutt reddikene og løken i tynne skiver, og sitronen i båter. Skjær laksen i mindre stykker.  
Vend salaten, reddikene og løken inn med potetene og bønnene, og fordel potetsalaten på fire tallerkener. Del eggene i to, og topp salaten med eggene og laksen. Server pepperrotdressingen og sitronbåtene ved siden av. 
Vel bekomme!