Lun potetsalat med varmrøkt laks, bløtkokt egg, grønne bønner og pepperrotdressing
4.01 (177)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Grønne bønner
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Varmrøkt krydderlaks
200 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Egg
2 stk
Reddiker
1 pakke
Sitron
1 stk
Rødløk
1 stk
Pepperrotdressing
1 beger
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eggene kan hardkokes i 10 minutter og deles i skiver hvis du liker det bedre.
Skyll sitronen i kaldt vann, og riv skallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Kutt potetene i omtrent 2 cm tykke skiver, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er gjennomkokte. Rens og del de grønne bønnene i to, og la dem koke sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid. Sil av vannet, og la potetene dampe av seg i omtrent 1 minutt. Vend inn 1 ss olivenolje, det revne sitronskallet og pepper.
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i 6 minutter. Skyll dem i kaldt vann, og skrell dem.
Skyll reddikene og salaten i kaldt vann. Skrell løken. Kutt reddikene og løken i tynne skiver, og sitronen i båter. Skjær laksen i mindre stykker.
Vend salaten, reddikene og løken inn med potetene og bønnene, og fordel potetsalaten på fire tallerkener. Del eggene i to, og topp salaten med eggene og laksen. Server pepperrotdressingen og sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!