30-40
Indisk linsedhal servert med sesamstekte grønne bønner, basmatiris og sprø papadams
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sennep,
- mandler
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
Linsedhal
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Ingefær
½ bit
Grønn chili
½ stk
Mynte
½ bunt
Tørkede røde linser
200 g
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
6 dl
Tilbehør
Grønne bønner
150 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Papadams
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Ris
Basmatiris
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 110 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 26 g
- Protein 1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 1 ss sesamolje i stekepannen med de grønne bønnene for ekstra god smak!
- Sett stekeovnen på 250 grader.
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Skrell og finhakk rødløken, hvitløken og ingefæren. Rens og finhakk chilien. Grovhakk mynten.
- Linsedhal: Varm opp en stor gryte til høy varme, og ha i 2 ss olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren og chilien under omrøring i 4–5 minutter, til det hele er mykt og litt gyllent. Tilsett de røde linsene, 6 dl vann, kormapasten og grønnsaksbuljongen. La det småkoke på lav varme under lokk i 12–15 minutter. Spe på med litt mer vann om nødvendig. Smak til med salt.
- Sesamstekte grønne bønner: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter, til de er gjennomvarme. Strø over sesamfrøene, og smak til med litt salt.
- Fordel papadamsene utover et stekebrett, og varm dem ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg.
- Topp retten med mynten og mangochutneyen.