Indisk linsedhal servert med sesamstekte grønne bønner, basmatiris og sprø papadams
30-40

Indisk linsedhal servert med sesamstekte grønne bønner, basmatiris og sprø papadams

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sennep,
  • mandler

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt

Linsedhal

rødløk
Rødløk
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
grønn chili
Grønn chili
½ stk
mynte
Mynte
½ bunt
tørkede røde linser
Tørkede røde linser
200 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
6 dl

Tilbehør

grønne bønner
Grønne bønner
150 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
papadams
Papadams
1 pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass

Ris

basmatiris
Basmatiris
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 110 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 26 g
  • Protein 1 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ss sesamolje i stekepannen med de grønne bønnene for ekstra god smak!

  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Skrell og finhakk rødløken, hvitløken og ingefæren. Rens og finhakk chilien. Grovhakk mynten. 
  4. Linsedhal: Varm opp en stor gryte til høy varme, og ha i 2 ss olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren og chilien under omrøring i 4–5 minutter, til det hele er mykt og litt gyllent. Tilsett de røde linsene, 6 dl vann, kormapasten og grønnsaksbuljongen. La det småkoke på lav varme under lokk i 12–15 minutter. Spe på med litt mer vann om nødvendig. Smak til med salt. 
  5. Sesamstekte grønne bønner: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter, til de er gjennomvarme. Strø over sesamfrøene, og smak til med litt salt.
  6. Fordel papadamsene utover et stekebrett, og varm dem ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg.
  7. Topp retten med mynten og mangochutneyen.