Ovnsbakt kveite med kokte poteter, dampede grønnsaker og eggesmør
30-40

Ovnsbakt kveite med kokte poteter, dampede grønnsaker og eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • laktosefritt smør
  • egg

Poteter

poteter
Poteter
400 g

Dampede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
hodekål
Hodekål
250 g

Ovnsbakt kveite

Kveiteskiver (Fisk)
450 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp fisken med litt sitronsaft før servering for mer smak!

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt hodekålen i grove biter.
  4. Kok ett egg sammen med potetene i 7-9 minutter. 
  5. Ovnsbakt kveite: Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den sammen med en klatt laktosefritt smør i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter. Når skinnet og beinet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig. Fjern skinnet og beinet fra fisken før servering.
  6. Dampede grønnsaker: Kok opp en kjele med ca. 2 dl vann, en klype salt og 1 ss laktosefritt smør. Damp grønnsakene i kjelen, under lokk, i ca. 5 minutter.
  7. Eggesmør: Hell vannet av egget, skyll det i kaldt vann og skrell det. Smelt 2-3 ss laktosefritt smør i en liten kjele. Kutt egget i små biter og vend det inn i det smeltede smøret.