Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basisvarer
- salt
- pepper
- laktosefritt smør
- egg
Poteter
Poteter
400 g
Dampede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
250 g
Ovnsbakt kveite
Kveiteskiver (Fisk)
450 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp fisken med litt sitronsaft før servering for mer smak!
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt hodekålen i grove biter.
- Kok ett egg sammen med potetene i 7-9 minutter.
- Ovnsbakt kveite: Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den sammen med en klatt laktosefritt smør i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter. Når skinnet og beinet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig. Fjern skinnet og beinet fra fisken før servering.
- Dampede grønnsaker: Kok opp en kjele med ca. 2 dl vann, en klype salt og 1 ss laktosefritt smør. Damp grønnsakene i kjelen, under lokk, i ca. 5 minutter.
- Eggesmør: Hell vannet av egget, skyll det i kaldt vann og skrell det. Smelt 2-3 ss laktosefritt smør i en liten kjele. Kutt egget i små biter og vend det inn i det smeltede smøret.