Soyamarinert laks og salat med mango, nøtter og rødløk
20-25

Soyamarinert laks og salat med mango, nøtter og rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • soyasaus
  • olivenolje

Laksefilet (Fisk)
325 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
mango
Mango
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
75 g
nøttemiks
Nøttemiks (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Soyamarinert laks: Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakesene, sesamfrøene, 4 ss soyasaus, 2 ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, eller til fisken er fast og har en lys rosa kjerne.
  3. Salat: Skrell mangoen, fjern stenen og kutt mangokjøttet i terninger. Finhakk rødløken, og kutt agurken i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. Tørk salaten godt og bland alt sammen i en serveringsskål, og strø over nøttemiksen. 
  4. Bruk hendene til å rive den ferdigstekte fisken i biter, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen fra bunnen av fiskeformen som dressing, eller server den ved siden av.
  5. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.