18-20
Fiskekaker med småpoteter, gulrøtter, brokkoli og eggesmør med persille
Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- smør
- salt
Dampede grønnsaker
Gulrøtter
400 g
Brokkoli
1 stk
Eggesmør
Egg (Egg)
2 stk
Bladpersille
1 pakke
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
720 g
Poteter
Småpoteter
600 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til eggesmøret med litt sitronsaft.
- Kok småpotetene i en stor kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene og brokkolien i punkt 4.
- Kok eggene i en annen kjele ca. 9 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte eggene, og avkjøl eggene i kaldt vann.
- Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og stek fiskekakene i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Kok brokkolien og gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
- Eggesmør: Skrell eggene og del dem i grove biter. Smelt 4 ss smør i kjelen du kokte eggene i, og vend inn eggebitene. Finhakk bladpersillen og vend den inn i eggesmøret rett før servering.