Fiskekaker med småpoteter, gulrøtter, brokkoli og eggesmør med persille
18-20

Fiskekaker med småpoteter, gulrøtter, brokkoli og eggesmør med persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • smør
  • salt

Dampede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
brokkoli
Brokkoli
1 stk

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
2 stk
bladpersille
Bladpersille
1 pakke

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
720 g

Poteter

småpoteter
Småpoteter
600 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til eggesmøret med litt sitronsaft.

  1. Kok småpotetene i en stor kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene og brokkolien i punkt 4.
  2. Kok eggene i en annen kjele ca. 9 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte eggene, og avkjøl eggene i kaldt vann.
  3. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og stek fiskekakene i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
  4. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Kok brokkolien og gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. 
  5. Eggesmør: Skrell eggene og del dem i grove biter. Smelt 4 ss smør i kjelen du kokte eggene i, og vend inn eggebitene. Finhakk bladpersillen og vend den inn i eggesmøret rett før servering.