Nakkekoteletter i sesam- og chilisaus med agurk- og koriandersalat, eggenudler og stekt hjertesalat

Nakkekoteletter i sesam- og chilisaus med agurk- og koriandersalat, eggenudler og stekt hjertesalat

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Nakkekoteletter
360 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Hjertesalat
1 stk
Eggnudler
1 pakke
(Egg, Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fint vær? Stek nakkekotelettene og hjertesalaten på grillen!

Skrell rødløken. Kutt agurken i staver og rødløken i båter. Finhakk ønsket menge av korianderen og kutt ønsket mengde chili i tynne skiver. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt hjertesalaten i to på langs. Skjær kjøttet i strimler. 
 Bland sammen 5 ss olivenolje, 3 ss soyasaus, limeskallet og saften fra limen i en serveringsskål. Vend rødløken, agurken, korianderen og chilien inn i soyablandingen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og ha kjøttet i stekepannen. La kjøttet ligge stille og steke i et par minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Vend litt på kjøttet, og stek det videre i et lite minutt. Tilsett hvitløken og sesam- og chilisausen, og gi det hele et oppkok. Legg kjøttet på en tallerken når det er ferdigstekt. Skyll stekepannen. 
 Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek hjertesalaten med snittflaten ned i et par minutter. Salaten skal fortsatt være sprø, men snittflaten skal være gyllen. Ha litt smør i stekepannen rett før servering, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!