Hjemmelaget og vellykket rødkål og surkål,  mandelpoteter og saus på ribbesky
Laktosefri

Hjemmelaget og vellykket rødkål og surkål, mandelpoteter og saus på ribbesky

Ny oppskrift
Under 1 time
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • stekesjy
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Rødkål
300 g
Rødt eple
1 stk
Hvitvinseddik
1 ss
(Sulfitt)
Tranebær
½ pakke
Kanelstang
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Solbærgelé
3 ss
Vann
½ dl
Hodekål
300 g
Hel karve
½ ts
Hønsebuljong
½ pakke
Hvitvinseddik
1 ss
(Sulfitt)
Laurbærblad
½ pakke
Vann
1½ dl
Salt
½ ts
Pepper
½ ts
Sukker
1 ss
Oksebuljong
1 pakke
Kinesisk soyasaus
1 pose
(Soya, Hvete)
Kanelstang
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Solbærgelé
2 ss
Smør
3 ss
(Melk)
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Stekesjy
6 dl
Dijonsennep
1 pose
(Sulfitt, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
694 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
125 g
Protein:
12 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Legg potetene i en kjele, dekk dem med lettsaltet vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la potetene trekke under et lokk i 10–15 minutter eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet. 
Fjern det ytterste laget på rødkålen, og kutt kålen i tynne strimler. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha rødkålen, epleterningene, 1 ss hvitvinseddik, tranebærene, kanelstangen, 1 stk stjerneanis, 3 ss solbærgele og ½ dl vann over i en kjele. Kok opp, og la det småkoke under lokk i omtrent 1 time. Rør om av og til, og smak til med salt og pepper. Ta ut kanelstangen og stjerneanisen før servering.
 Fjern det ytterste laget på hodekålen, og kutt kålen i tynne strimler. Rør sammen hodekålen, ½ ts karve, halvparten av hønsebuljongen, 1 ss hvitvinseddik, 2 laurbærblader, 1½ dl vann, ½ ts salt og ½ ts pepper i en kjele. Kok opp, og la det småkoke under lokk i omtrent 45 minutter. Smak til med 1 ss sukker og eventuelt litt mer salt. 
 Smelt 3 ss smør i en kjele, og la det steke på middels varme i 2–3 minutter, til det er nøttebrunt. Rør inn 3 ss hvetemel, og la det steke i 2-3 minutter under omrøring, til det også er nøttebrunt. Spe på med ribbekraften litt og litt mens du rører, og kok opp. Tilsett oksebuljongen, soyasausen, kanelstangen, 1 stk stjerneanis og 2 ss solbærgele. La det småkoke i 15–20 minutter, og smak til med salt og pepper. Fjern kanelstangen og stjerneanisen før servering.
 Ha sennepen over i en liten skål og server til retten.
Vel bekomme!