Laktosefri
Hjemmelaget og vellykket rødkål og surkål, mandelpoteter og saus på ribbesky
Ny oppskrift
Under 1 time
19 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- stekesjy
- sukker
- vann
Mandelpoteter
400 g
Rødkål
300 g
Rødt eple
1 stk
Hvitvinseddik
1 ss
Tranebær
½ pakke
Kanelstang
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Solbærgelé
3 ss
Vann
½ dl
Hodekål
300 g
Hel karve
½ ts
Hønsebuljong
½ pakke
Hvitvinseddik
1 ss
Laurbærblad
½ pakke
Vann
1½ dl
Salt
½ ts
Pepper
½ ts
Sukker
1 ss
Oksebuljong
1 pakke
Kinesisk soyasaus
1 pose
Kanelstang
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Solbærgelé
2 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
3 ss
Stekesjy
6 dl
Dijonsennep
1 pose
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 694 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 125 g
- Protein:
- 12 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Legg potetene i en kjele, dekk dem med lettsaltet vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la potetene trekke under et lokk i 10–15 minutter eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet.
Fjern det ytterste laget på rødkålen, og kutt kålen i tynne strimler. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha rødkålen, epleterningene, 1 ss hvitvinseddik, tranebærene, kanelstangen, 1 stk stjerneanis, 3 ss solbærgele og ½ dl vann over i en kjele. Kok opp, og la det småkoke under lokk i omtrent 1 time. Rør om av og til, og smak til med salt og pepper. Ta ut kanelstangen og stjerneanisen før servering.
Fjern det ytterste laget på hodekålen, og kutt kålen i tynne strimler. Rør sammen hodekålen, ½ ts karve, halvparten av hønsebuljongen, 1 ss hvitvinseddik, 2 laurbærblader, 1½ dl vann, ½ ts salt og ½ ts pepper i en kjele. Kok opp, og la det småkoke under lokk i omtrent 45 minutter. Smak til med 1 ss sukker og eventuelt litt mer salt.
Smelt 3 ss smør i en kjele, og la det steke på middels varme i 2–3 minutter, til det er nøttebrunt. Rør inn 3 ss hvetemel, og la det steke i 2-3 minutter under omrøring, til det også er nøttebrunt. Spe på med ribbekraften litt og litt mens du rører, og kok opp. Tilsett oksebuljongen, soyasausen, kanelstangen, 1 stk stjerneanis og 2 ss solbærgele. La det småkoke i 15–20 minutter, og smak til med salt og pepper. Fjern kanelstangen og stjerneanisen før servering.
Ha sennepen over i en liten skål og server til retten.
Vel bekomme!
