Laktosefri
Asiatisk svinekam med rødkålsalat og ris
servert med peanøtter, koriander og chilimajonesNy oppskrift
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Honning
1 pakke
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Svinekam
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Peanøtter
½–1 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 965 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grovriv gulrøttene på et rivjern hvis dere foretrekker det. Sprøstek chiliflakene i en stekepanne med litt olje på middels høy varme i omtrent 3 minutter. Vend de avkjølte chiliflakene og oljen inn med chilimajonesen for ekstra futt!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og lag lange bånd av gulrøttene med en grønnsaksskreller eller ostehøvel. Skyll og kutt eplet i terninger. Del limen i to. Ha rødkålen, gulrotbåndene og eplet i en serveringsskål, og vend inn saften fra limen, honningen og sesam- og chilisausen. Vend det hele godt sammen, og la salaten stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Hell over soya- og ingefærsausen mot slutten av kjøttets steketid. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med chiliflakene (se tips), peanøttene og korianderen, og server chilimajonesen til.
Vel bekomme!
