Søtpotet-bowl med urtemarinerte svinestrimler, julesyltet rødkål, rosettkål og eple
Laktosefri
Glutenfri

Søtpotet-bowl med urtemarinerte svinestrimler

julesyltet rødkål, rosettkål og eple
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Søtpoteter
2 stk
Smør
2 ss
(Melk)
Finsnittet rødkål
100 g
Five spice
½ pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Urtemarinerte svinestrimler
300 g
Rosettkål
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
690 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Five spice-krydderet kan være kraftig på smak for noen, start med litt, og smak dere frem. Legg gjerne litt aluminiumsfolie over det ferdigstekte kjøttet.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og kutt søtpotetene i små terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gyllen og mør. Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og la smøret koke i 2–3 minutter, til det er brunt og lukter av nøtter. Trekk smøret av varmen. 
 Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn kålen og ønsket mengde av five spice-krydderet (se tips). La kålen marinere frem til servering, men vend på den et par ganger underveis. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 1–2 minutter til. Ha kjøttet over på en tallerken. 
 Skyll rosettkålen og eplet, og skrell løken. Del hver rosettkål i to på langs, og kutt eplet og løken i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt mer olje. Stek rosettkålen og løken under omrøring i 1–2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
Ha tre fjerdedeler av de ferdigbakte søtpotetterningene i et litermål sammen med det brunede smøret. Kjør det til en jevn krem med en stavmikser, og smak eventuelt til med litt salt og pepper. 
Legg søtpotetkremen, kjøttet, den julesyltede kålen, rosettkålen, eplet og resten av søtpoteten i seksjoner i vide skåler. 
Vel bekomme!