Stekt laksefilet med pepperrotsmørsaus, knuste småpoteter, bakt bete- og eplesalat og rosettkål
Glutenfri

Stekt laksefilet med pepperrotsmørsaus

knuste småpoteter, bakt bete- og eplesalat og rosettkål
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Rosettkål
1 pakke
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønt eple
½ stk
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Dill
½ bunt
Dill
½ bunt
Olje
1 dl
Smørsaus
½ pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Pepperrot
1 bit
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1144 kcal
Fett:
92 g
Karbohydrater:
45 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen kan fisken bakes i ovnen sammen med potetene i omtrent 12 minutter. Du kan også droppe å lage dilloljen, og heller bruke all dillen som pynt.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll potetene og rosettkålen. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Ta ut brettet og vend inn rosettkålen. Bak det hele videre i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til kålen er lett sprø og potene er møre. Knus potetene lett med en skje.   
Skrell og kutt betene i tynne båter, og ha dem i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak betene i ovnen i 25 minutter.
 Skyll og tørk dillen, og plukk bladene av stilkene. Ha stilkene, mesteparten av dillbladene (spar litt til pynt), 1 dl nøytral olje og litt salt i en liten kjele, og kjør det hele til en grønn olje. Varm opp oljen til den så vidt begynner å boble. Avkjøl, og sil den gjennom en finmasket sil eller et kaffefilter. 
 Ha smørsausen i en liten kjele og varm den opp på middels varme. Skrell og finriv pepperroten på et rivjern, og smak til sausen med pepperroten etter eget ønske.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
 Skyll og del eplet i fire. Fjern kjernen og kutt eplet i tynne skiver. Ta ut de ferdigbakte betene fra ovnen, og vend inn epleskivene. Anrett salaten på et serveringsfat, hell over sennepsvinaigretten, og pynt med resten av dillen.  
Vel bekomme!