Glutenfri
Stekt laksefilet med pepperrotsmørsaus
knuste småpoteter, bakt bete- og eplesalat og rosettkålNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Rosettkål
1 pakke
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønt eple
½ stk
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Dill
½ bunt
Dill
½ bunt
Olje
1 dl
Smørsaus
½ pakke
Pepperrot
1 bit
Laksefilet
270 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1144 kcal
- Fett:
- 92 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen kan fisken bakes i ovnen sammen med potetene i omtrent 12 minutter. Du kan også droppe å lage dilloljen, og heller bruke all dillen som pynt.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll potetene og rosettkålen. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Ta ut brettet og vend inn rosettkålen. Bak det hele videre i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til kålen er lett sprø og potene er møre. Knus potetene lett med en skje.
Skrell og kutt betene i tynne båter, og ha dem i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak betene i ovnen i 25 minutter.
Skyll og tørk dillen, og plukk bladene av stilkene. Ha stilkene, mesteparten av dillbladene (spar litt til pynt), 1 dl nøytral olje og litt salt i en liten kjele, og kjør det hele til en grønn olje. Varm opp oljen til den så vidt begynner å boble. Avkjøl, og sil den gjennom en finmasket sil eller et kaffefilter.
Ha smørsausen i en liten kjele og varm den opp på middels varme. Skrell og finriv pepperroten på et rivjern, og smak til sausen med pepperroten etter eget ønske.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og del eplet i fire. Fjern kjernen og kutt eplet i tynne skiver. Ta ut de ferdigbakte betene fra ovnen, og vend inn epleskivene. Anrett salaten på et serveringsfat, hell over sennepsvinaigretten, og pynt med resten av dillen.
Vel bekomme!
- Vin:
- Mylonas Assyrtiko (Vmp nr: 14084001). En lett og frisk hvitvin fra det sentrale Hellas, laget på 100% assyrtiko. Vinen har en fin fylde og god friskhet med smak av sitrus, eple og grønne urter.
- Alkoholfritt alternativ:
- Sparkling Tea by Petterson & Munthe (Vmp nr: 17118801). Dette er et frisk alternativ laget på karbonisert grønn te. Drikken har også innslag av rabarbra, hylleblomst og sitrus.