Laktosefri
Kyllingfilet og fullkornspasta i persillesaus
servert med chilibakte cherrytomater og ruccolaNy oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pastavann
- pepper
- salt
- smør
Cherrytomater
250 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Fullkornspenne
200 g
Spinat
50 g
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Pastavann
1 dl
Smør
1 ts
Ruccola
30 g
Gulbete
1 stk
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server kraften i formen fra tomaten og kyllingen til retten, eller vend den inn med pastaen og persillesausen. Det går fint om persillesausen ikke er varm, den blir varm når den vendes med pastaen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen i punkt 3.
Skyll cherrytomatene, og legg dem i en stor ildfast form. Vend inn ½ ss olivenolje og litt salt og pepper, og stek tomatene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll spinaten og persillen, og skrell hvitløken. Legg spinaten i et dørslag, og kok den sammen med pastaen i ett minutt. Ha spinaten over i et litermål sammen med persillen, hvitløken, buljongen og 1 ts smør. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en glatt krem. Spe med omtrent 1 dl pastavann, eller til ønsket konsistens, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Ta kyllingen ut av pakken og del den på langs (ta vare på kraften i pakken). Legg kyllingen i formen med tomatene i ovnen etter 10 minutter, og ha kraften fra kyllingen og chiliflakene over tomatene. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter. Kutt kyllingen i skiver før servering.
Skyll ruccolaen og skrell gulbeten. Kutt gulbeten i tynne skiver, og ha dem i en skål med resten av saften fra sitronen og litt salt og pepper. Vend persillesausen inn med pastaen, og spre den på tallerkener. Topp med tomatene, kyllingen, beten og ruccolaen.
Vel bekomme!