Ris og teriyakikylling i form, med frisk gulrot- og agurksalat
Laktosefri

Ris og teriyakikylling i form

med frisk gulrot- og agurksalat
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Five spice
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Kyllinglår
520 g
Jasminris
135 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Vann
2 dl
Agurk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
966 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ha teriyakisausen, soyasausen, five spice-krydderet og sesamfrøene i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet, og vend kyllingen inn i marinaden.
Ha den ukokte risen og ingefærblandingen over i en stor ildfast form, og fordel det jevnt utover. Hell over 2 dl vann, og legg på de marinerte kyllingstykkene og resten av marinaden. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak det hele i ovnen i 20 minutter. Ta så av folien, og stek videre i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og risen er gjennomkokt.
Skyll agurken, og skrell sjalottløken og gulrøttene. Del løken i tynne skiver. Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel, og lag lange bånd av agurken og gulrøttene. Restene som blir igjen kan kuttes i tynne skiver. Rør sammen sesam- og chilisausen, 1 ts sukker og saften fra halve limen i en stor bolle. Vend inn grønnsakene, og la det stå å marinere til resten av retten er klar.
Skyll og grovhakk korianderen, og kutt resten av limen i båter. Strø korianderen og peanøttene over retten før servering, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!