Laktosefri
Ris og teriyakikylling i form
med frisk gulrot- og agurksalatNy oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- sukker
- vann
Teriyakisaus
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Five spice
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Kyllinglår
520 g
Jasminris
135 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Vann
2 dl
Agurk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 966 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha teriyakisausen, soyasausen, five spice-krydderet og sesamfrøene i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet, og vend kyllingen inn i marinaden.
Ha den ukokte risen og ingefærblandingen over i en stor ildfast form, og fordel det jevnt utover. Hell over 2 dl vann, og legg på de marinerte kyllingstykkene og resten av marinaden. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak det hele i ovnen i 20 minutter. Ta så av folien, og stek videre i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og risen er gjennomkokt.
Skyll agurken, og skrell sjalottløken og gulrøttene. Del løken i tynne skiver. Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel, og lag lange bånd av agurken og gulrøttene. Restene som blir igjen kan kuttes i tynne skiver. Rør sammen sesam- og chilisausen, 1 ts sukker og saften fra halve limen i en stor bolle. Vend inn grønnsakene, og la det stå å marinere til resten av retten er klar.
Skyll og grovhakk korianderen, og kutt resten av limen i båter. Strø korianderen og peanøttene over retten før servering, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!
