Falafler med tomat- og fetasalat, avokadodressing, bakte poteter og brødsticks
Vegetar

Falafler med tomat- og fetasalat

avokadodressing, bakte poteter og brødsticks
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Bakepotet
1 stk
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Rødløk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
½–1 bunt
Fetaost
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Falafler
300 g
Guacamole
1 pakke
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
778 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødene kan eventuelt varmes som de er i ovnen eller i en brødrister. Falaflene kan eventuelt varmes i ovnen i 10–15 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt poteten i båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Kutt brødet i omtrent 1 cm tykke skiver, ha dem på en tallerken, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel brødsticksene på brettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. 
Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i tynne båter. Skyll og grovhakk bladpersillen. Ha løken og tomatene i en serveringsskål, og vend inn saften fra sitronen, litt salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Ha guacamolen i en skål, og bland inn yoghurten. Smak til med litt salt og pepper.
 Bryt fetaosten i mindre biter, og vend den, bladpersillen og litt olivenolje inn i salaten.
Vel bekomme!