Massaman curry ramen med stekt svinekjøttdeig og bløtkokte egg
Laktosefri

Massaman curry ramen

med stekt svinekjøttdeig og bløtkokte egg
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Egg
2 stk
(Egg)
Massaman currypaste
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
6 dl
Sukker
½ ts
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sukker
½ ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Rødløk
½ stk
Svinekjøttdeig
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
702 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en stavmikser og kjør suppen sammen rett før servering, for et luftigere resultat.

Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 4–6 minutter, da er de bløtkokte. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Del eggene i to før servering.
 Kok opp 6 dl vann i en kjele sammen med currypasten, kokoskremen, hønsebuljongen, ønsket mengde av soyasausen og ½ ts sukker. La buljongen småkoke i omtrent 10 minutter, og la den stå på svak varme frem til servering (se tips).
 Skrell og kutt halve rødløken i tynne skiver. Ha løkskivene i en bolle, og vend inn 1 ss eddik og ½ ts sukker. La løken trekke i laken frem til servering. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og skyll og grovhakk korianderen.
Skrell hvitløken. Finhakk hvitløken og resten av rødløken fra forrige steg. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ha i løken og hvitløken, og del kjøttdeigen i mindre biter. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Fordel nudlene i dype skåler. Hell i suppen og topp med kjøttet, gulrøttene, den marinerte rødløken, korianderen, vårløken og de bløtkokte eggene.
Vel bekomme!