Laktosefri
Massaman curry ramen
med stekt svinekjøttdeig og bløtkokte eggNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- sukker
- vann
Egg
2 stk
Massaman currypaste
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Vann
6 dl
Sukker
½ ts
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sukker
½ ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Rødløk
½ stk
Svinekjøttdeig
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Eggnudler
125 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 702 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en stavmikser og kjør suppen sammen rett før servering, for et luftigere resultat.
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 4–6 minutter, da er de bløtkokte. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Del eggene i to før servering.
Kok opp 6 dl vann i en kjele sammen med currypasten, kokoskremen, hønsebuljongen, ønsket mengde av soyasausen og ½ ts sukker. La buljongen småkoke i omtrent 10 minutter, og la den stå på svak varme frem til servering (se tips).
Skrell og kutt halve rødløken i tynne skiver. Ha løkskivene i en bolle, og vend inn 1 ss eddik og ½ ts sukker. La løken trekke i laken frem til servering. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og skyll og grovhakk korianderen.
Skrell hvitløken. Finhakk hvitløken og resten av rødløken fra forrige steg. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ha i løken og hvitløken, og del kjøttdeigen i mindre biter. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Fordel nudlene i dype skåler. Hell i suppen og topp med kjøttet, gulrøttene, den marinerte rødløken, korianderen, vårløken og de bløtkokte eggene.
Vel bekomme!
