Cottage pie med kjøttdeig av storfe og får
servert med salat og sennepsvinaigretteNy oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Gulrot
1 stk
Vann
½ dl
Gul løk
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Kjøttdeig av storfe og får
250 g
Hakkede tomater
1 boks
Grønne erter
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Timian- og rosmarin blanding
½–1 pakke
Potetmos
500 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Mamma Mia salatblanding
75 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 793 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dere trenger ikke varme potetmosen, men den blir lettere å klemme ut av posen og smøre ut når den er litt varm. Hvis gryten som brukes til kjøttsausen tåler å stå i ovnen kan potetmosen legges over direkte i gryten, og formen gratineres.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til punkt 3.
Skrell gulroten og løken, og skyll sellerien. Kutt gulroten og sellerien i små terninger, og grovhakk løken. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på den ene siden. Snu den, hakk den opp i mindre biter, og tilsett sellerien, løken og gulroten. Stek det hele videre i omtrent 3 minutter. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn de hakkede tomatene, ertene, buljongen og urteblandingen. Skyll ut boksen med de hakkede tomatene med ½ dl vann, og hell det i gryten. Kok opp, og la kjøttsausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg posen med potetmos i kjelen fra punkt 1. La mosen småkoke i 3–4 minutter, slik at den blir lun (se tips). Ha kjøttsausen fra forrige punkt over i en ildfast form. Klipp et hull i hjørnet på potetmosposen, og klem mosen ut over kjøttsausen i formen. Smør mosen jevnt utover, og dryss over osten til slutt. Stek cottage paien i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Ha salaten i en bolle og vend inn sennepsvinaigretten.
Vel bekomme!