Cottage pie med kjøttdeig av storfe og får, servert med salat og sennepsvinaigrette

Cottage pie med kjøttdeig av storfe og får

servert med salat og sennepsvinaigrette
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrot
1 stk
Vann
½ dl
Gul løk
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Kjøttdeig av storfe og får
250 g
Hakkede tomater
1 boks
Grønne erter
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Timian- og rosmarin blanding
½–1 pakke
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Mamma Mia salatblanding
75 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
793 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dere trenger ikke varme potetmosen, men den blir lettere å klemme ut av posen og smøre ut når den er litt varm. Hvis gryten som brukes til kjøttsausen tåler å stå i ovnen kan potetmosen legges over direkte i gryten, og formen gratineres.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til punkt 3. 
Skrell gulroten og løken, og skyll sellerien. Kutt gulroten og sellerien i små terninger, og grovhakk løken. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på den ene siden. Snu den, hakk den opp i mindre biter, og tilsett sellerien, løken og gulroten. Stek det hele videre i omtrent 3 minutter. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn de hakkede tomatene, ertene, buljongen og urteblandingen. Skyll ut boksen med de hakkede tomatene med ½ dl vann, og hell det i gryten. Kok opp, og la kjøttsausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Legg posen med potetmos i kjelen fra punkt 1. La mosen småkoke i 3–4 minutter, slik at den blir lun (se tips). Ha kjøttsausen fra forrige punkt over i en ildfast form. Klipp et hull i hjørnet på potetmosposen, og klem mosen ut over kjøttsausen i formen. Smør mosen jevnt utover, og dryss over osten til slutt. Stek cottage paien i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen. 
Ha salaten i en bolle og vend inn sennepsvinaigretten.
Vel bekomme!