Soppkrydret storfe i Piadinabrød med lettbrunet løk, fries, syrlig kålsalat og tyttebær-rømme

Soppkrydret storfe i Piadinabrød

med lettbrunet løk, fries, syrlig kålsalat og tyttebær-rømme
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Bakepotet
1 stk
Piadina
1 pk
(Hvete, Rug)
Gul løk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør
1 ts
(Melk)
Timian
1 bunt
Fennikel
1 stk
Hodekål
150 g
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Langtidskokt storfebog
250 g
Soppulver
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
967 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
127 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Putt friesene inni brødene sammen med resten av fyllet.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll og kutt poteten i tynne staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend på dem et par ganger underveis for et jevnere resultat. Legg piadinabrødene på brettet med potetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken under omrøring i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper, og rør inn 1 ts sukker og 1 ss eddik. Stek løken i ett minutt til, og ha den over i en skål. 
 Skyll timianen, og dra bladene grovt av stilkene. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Trekk kjelen av varmen og vend inn timianbladene. Skyll fennikelen, og kutt den og kålen i tynne skiver. Ha skivene i en bolle, og vend inn syltelaken. Krydre med litt salt og pepper, og la det hele trekke frem til servering, men vend på det et par ganger underveis. 
 Kutt kjøttet i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til det har fått en stekeskorpe. Smak til med soppulveret og soyasausen. 
Vend sammen rømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Fyll piadinabrødene med løken, kålsalaten, soppen og kjøttet. Topp med tyttebær-rømmen og server friesene til retten.
Vel bekomme!