Soppkrydret storfe i Piadinabrød
med lettbrunet løk, fries, syrlig kålsalat og tyttebær-rømmeNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Bakepotet
1 stk
Piadina
1 pk
Gul løk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør
1 ts
Timian
1 bunt
Fennikel
1 stk
Hodekål
150 g
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Langtidskokt storfebog
250 g
Soppulver
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Lettrømme
½–1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 967 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 127 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Putt friesene inni brødene sammen med resten av fyllet.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i tynne staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend på dem et par ganger underveis for et jevnere resultat. Legg piadinabrødene på brettet med potetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken under omrøring i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper, og rør inn 1 ts sukker og 1 ss eddik. Stek løken i ett minutt til, og ha den over i en skål.
Skyll timianen, og dra bladene grovt av stilkene. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Trekk kjelen av varmen og vend inn timianbladene. Skyll fennikelen, og kutt den og kålen i tynne skiver. Ha skivene i en bolle, og vend inn syltelaken. Krydre med litt salt og pepper, og la det hele trekke frem til servering, men vend på det et par ganger underveis.
Kutt kjøttet i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til det har fått en stekeskorpe. Smak til med soppulveret og soyasausen.
Vend sammen rømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Fyll piadinabrødene med løken, kålsalaten, soppen og kjøttet. Topp med tyttebær-rømmen og server friesene til retten.
Vel bekomme!