Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt kylling og tomater
med krydderpoteter, ajvar og aioliNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Persillade
½–1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Olivenolje
1 ss
Ajvar
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Mamma Mia salatblanding
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 682 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn kraften fra kyllingpakkene med grønnsakene før formen settes i ovnen.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Knus potetene lett med en gaffel, og vend inn persilladen rett før servering.
Skyll tomatene, og skrell løken og hvitløken. Kutt løken i tynne båter og hvitløken i tynne skiver. Del hver kylling i to på tvers. Ha løken, tomatene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn 1 ss olivenolje, salt og pepper (se tips). Legg kyllingen på toppen, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 12 minutter.
Server ajvaren, aiolien og salaten til retten.
Vel bekomme!