Ovnsbakt kylling og tomater med krydderpoteter, ajvar og aioli
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt kylling og tomater

med krydderpoteter, ajvar og aioli
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Cherrytomater
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Olivenolje
1 ss
Ajvar
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Mamma Mia salatblanding
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
682 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn kraften fra kyllingpakkene med grønnsakene før formen settes i ovnen.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Knus potetene lett med en gaffel, og vend inn persilladen rett før servering. 
 Skyll tomatene, og skrell løken og hvitløken. Kutt løken i tynne båter og hvitløken i tynne skiver. Del hver kylling i to på tvers. Ha løken, tomatene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn 1 ss olivenolje, salt og pepper (se tips). Legg kyllingen på toppen, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 12 minutter. 
Server ajvaren, aiolien og salaten til retten.
Vel bekomme!