Kremet kyllinggryte med estragon, gulrøtter og spinat, servert med potetmos

Kremet kyllinggryte med estragon

gulrøtter og spinat, servert med potetmos
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Estragon
1 bunt
Spinat
50 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
729 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt vann i gryten hvis dere syns den blir for tykk. Dra gjerne kyllingen litt fra hverandre med to gafler når gryten er ferdigkokt.

Legg posen med potetmos i en kjele, og dekk til med vann. Kok opp, og la potetmosen småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar og mosen er gjennomvarm. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
 Skrell og kutt gulroten og løken i terninger. Skyll estragonen og spinaten, og dra bladene fra stilkene på estragonen. Kutt kyllingen i mindre biter, men ta vare på kraften i pakken. 
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek gulroten og løken i omtrent 2 minutter. Rør inn ½ ss hvetemel, og hell på kraften fra kyllingpakken og matfløten. Gi det et oppkok, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter, eller til gulrøttene nesten er møre (se tips). Vend inn estragonbladene og kyllingen, og la det småkoke videre i 2–3 minutter. Vend inn spinaten rett før servering, og smak til med salt og pepper.  
Vel bekomme!