Kremet kyllinggryte med estragon
gulrøtter og spinat, servert med potetmosNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Potetmos
500 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Estragon
1 bunt
Spinat
50 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
Hvetemel
½ ss
Smør
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 729 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt vann i gryten hvis dere syns den blir for tykk. Dra gjerne kyllingen litt fra hverandre med to gafler når gryten er ferdigkokt.
Legg posen med potetmos i en kjele, og dekk til med vann. Kok opp, og la potetmosen småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar og mosen er gjennomvarm. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulroten og løken i terninger. Skyll estragonen og spinaten, og dra bladene fra stilkene på estragonen. Kutt kyllingen i mindre biter, men ta vare på kraften i pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek gulroten og løken i omtrent 2 minutter. Rør inn ½ ss hvetemel, og hell på kraften fra kyllingpakken og matfløten. Gi det et oppkok, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter, eller til gulrøttene nesten er møre (se tips). Vend inn estragonbladene og kyllingen, og la det småkoke videre i 2–3 minutter. Vend inn spinaten rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
