Spansk tallerken med bakte grønnsaker og poteter, toppet med chorizodeig, krutonger og sitronaioli

Spansk tallerken med bakte grønnsaker og poteter

toppet med chorizodeig, krutonger og sitronaioli
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Rød paprika
1 stk
Grønn squash
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Bladpersille
1 bunt
Chorizodeig
300 g
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
1 stk
Krutonger
1 pakke
(Hvete)
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
804 kcal
Fett:
48 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i mellomstore terninger. Ha bitene over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne.
 Skyll paprikaen og squashen, og skrell løken og hvitløken. Kutt paprikaen og squashen i biter på størrelse med potetene, løken i båter og hvitløken i tynne skiver. Ta brettet med potetene ut av ovnen når de har stekt i omtrent 10 minutter, og vend inn grønnsakene. Krydre med litt mer salt om ønskelig, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomstekt. Vend på grønnsakene midtveis i steketiden.
 Skyll spinaten og persillen, og plukk persillebladene fra stilkene. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 3 minutter, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Snu den, og hakk den opp i mindre biter. La kjøttdeigen steke i omtrent 2 minutter til, eller til den er gjennomstekt. Vend inn spinaten og persillen rett før servering.
Ha aiolien i en skål, vend inn saften fra sitronen, og smak til med litt pepper. Spre potetene og grønnsakene på et fat eller på tallerkener, og topp med chorizotoppingen. Ringle over sitronaiolien og topp med krutongene og chiliflakene.
Vel bekomme!