Chorizoburger med potet- og søtpotetfries, servert med frisk salat og hvitløksdressing

Chorizoburger med potet- og søtpotetfries

servert med frisk salat og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Søtpotet
1 stk
Bakepotet
1 stk
Brioche hamburgerbrød
2 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Mynte
1 bunt
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Mamma Mia salatblanding
75 g
Chorizodeig
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
845 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er ikke barna så glad i rå rødløk, kan den hakkes opp og blandes med kjøttdeigen før den stekes. Gulrøttene kan også grovrives på et rivjern.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll eller skrell søtpoteten og bakepoteten. Kutt dem i jevnsmå staver, og fordel stavene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek friesene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend på friesene et par ganger underveis for et jevnere resultat.
Skyll mynten, og skrell gulrøttene og rødløken. Grovhakk myntebladene og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk en ostehøvel, grønnsaksskreller eller mandolin, og lag lange tynne bånd av gulrøttene (se tips). Ha gulrotbåndene, rødløken og mynten i en salatbolle, og vend inn hvitløksdressingen. Smak til med litt salt og pepper. 
 Legg burgerbrødene på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 4 minutter av steketiden.
Del kjøttdeigen i to like store deler. Rull delene til boller, og press dem litt flate. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Ha i burgerne og press dem flate med en stekespade. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Fyll burgerbrødene med salatblandingen, gulrotsalaten og burgerne. Server friesene på siden. 
Vel bekomme!