Lun vintersalat med glasert pære og svinekjake, valnøtter, sprø grønnkål og mathvete

Smak av jul

Laktosefri

Lun vintersalat med glasert pære og svinekjake

valnøtter, sprø grønnkål og mathvete
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Rødkål
150 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Pære
1 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Five spice
½ pakke
Mørkokte svinekjaker
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Smør
1 ss
(Melk)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Strimlet grønnkål
75 g
Tranebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
758 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Ha rødkålen i en skål, og vend inn 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt. La det stå på benken frem til servering, og vend på det et par ganger underveis.
Skyll og kutt pæren i grove terninger, og ha den i en ildfast form. Vend inn saften fra sitronen, honningen, five spice-krydderet og litt salt. Tilsett 1 ss smør og svinekjaken (la kraften være igjen i posen). Stek det hele i ovnen i 25–30 minutter.
Tilbered mathveten som anvist på pakken. 
Grovhakk valnøttene. Ha valnøttene og grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det i ovnen over kjøttet i omtrent 7 minutter, eller til grønnkålen er sprø.
Sil vannet av den ferdigkokte mathveten, og ha den tilbake i kjelen. Vend inn 1 ss smør, kraften i posen fra kjøttet og litt salt og pepper.
 Fordel mathveten på et stort serveringsfat, og topp med tranebærene, rødkålen, valnøttene og grønnkålen. Riv kjøttet i biter, og fordel det, pæren og kraften over salaten.
Vel bekomme!