Smak av jul
Laktosefri
Lun vintersalat med glasert pære og svinekjake
valnøtter, sprø grønnkål og mathveteNy oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Rødkål
150 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Pære
1 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Five spice
½ pakke
Mørkokte svinekjaker
300 g
Smør
1 ss
Mathvete
1 pakke
Smør
1 ss
Valnøtter
1 pakke
Strimlet grønnkål
75 g
Tranebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 758 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Ha rødkålen i en skål, og vend inn 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt. La det stå på benken frem til servering, og vend på det et par ganger underveis.
Skyll og kutt pæren i grove terninger, og ha den i en ildfast form. Vend inn saften fra sitronen, honningen, five spice-krydderet og litt salt. Tilsett 1 ss smør og svinekjaken (la kraften være igjen i posen). Stek det hele i ovnen i 25–30 minutter.
Tilbered mathveten som anvist på pakken.
Grovhakk valnøttene. Ha valnøttene og grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det i ovnen over kjøttet i omtrent 7 minutter, eller til grønnkålen er sprø.
Sil vannet av den ferdigkokte mathveten, og ha den tilbake i kjelen. Vend inn 1 ss smør, kraften i posen fra kjøttet og litt salt og pepper.
Fordel mathveten på et stort serveringsfat, og topp med tranebærene, rødkålen, valnøttene og grønnkålen. Riv kjøttet i biter, og fordel det, pæren og kraften over salaten.
Vel bekomme!
