Pannestekt torskefilet med pasta linguine
i hjemmelaget tomatsaus toppet med olivenpangrattatoNy oppskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pastavann
- pepper
- salt
- smør
Linguine
400 g
Cherrytomater
250 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gressløk
1 bunt
Tomatpuré
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Pastavann
1–2 dl
Olivenolje
2 ss
Kalamataoliven
1 pakke
Sitron
¼ stk
Panko
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
Torskefilet
600 g
Sitron
¼ stk
Smør
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tomatsausen kan gjerne være litt flytende da den binder seg godt til pastaen. Tilpass væskemengden etter deres ønske.
Tilbered pastaen som anvist på pakkene. Skyll og del tomatene i to. Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver. Skyll og finhakk gressløken, og spar den til topping.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek tomatene, løken og hvitløken i 3 minutter under omrøring. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn tomatpurèen. La det steke videre i ett minutt. Øs over omtrent 2 dl av pastavannet fra forrige punkt, og gi sausen et oppkok (se tips). La sausen småkoke i 8–10 minutter.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Finhakk olivenene og finriv osten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek pankoen og olivenene i omtrent 2 minutter, eller til det er sprøtt. Ha det hele over i en liten skål og vend inn den revne osten og sitronskallet.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Snu fisken, og tilsett 2 ss smør og litt saft fra sitronen. Skru ned til lav varme, og la fisken trekke i smøret i 2–3 minutter mens du øser sitronsmøret over med en skje.
Knus tomatene med en gaffel, og smak til med soyasausen og litt saft fra sitronen. Vend inn den ferdigkokte pastaen.
Snurr pastaen og sausen på tallerkener, og topp med fisken, gressløken og olivenpangrattatoen. Ringle gjerne litt mer olivenolje over til slutt.
Vel bekomme!