Vegetar
Kremet jordskokk- og potetsuppe
servert med purrepesto og brødsticksNy oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Bakepotet
1 stk
Jordskokk
250 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Grønt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Vann
10 dl
Purre
1 stk
Spinat
50 g
Cashewnøtter
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Vann
½–1 dl
Brioche hamburgerbrød
2 stk
Kryddersmør
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 859 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Jordskokkene kan skrubbes med en ren svamp eller oppvaskkost. Kutt èn av jordskokkene i syltynne skiver, og sprøstek dem i litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Krydre med litt salt, og topp suppen med chipsen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell poteten og skrubb jordskokkene godt (se tips). Kutt dem i små terninger. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potet- og jordskokkterningene, løken og hvitløken under omrøring i omtrent 4 minutter. Grønnsakene kan godt få en lett gyllen farge. Tilsett 10 dl vann og buljongen, gi det et oppkok, og la suppen koke på middels varme i omtrent 15 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
Snitt purren i to på lang, skyll den godt innvendig, og kutt den i mindre biter. Ha purren i en ildfast form, den grønne og hvite delen hver for seg. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak purren i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll spinaten.
Kutt brødene i skiver på tvers. Ha skivene på et stekebrett med bakepapir, og fordel kryddersmøret jevnt på hver av skivene. Stek brødsticksene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø.
Ha crème fraîchen i suppen, og kjør den glatt med en stavmikser. Hvis dere ønsker en helt glatt suppe kan den siles. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen rett før servering. Skyll og kutt eplet i små terninger.
Ha den grønne delen av purren, spinaten, cashewnøttene, 1 ss olivenolje og ½–1 dl vann i et litermål. Bruk stavmikseren fra forrige punkt, og kjør det hele til en pesto. Pestoen skal ha en litt løs konsistens, så tilpass vannmengden. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Legg den hvite delen av purren i dype skåler, og hell suppen over. Ringle pestoen i suppen og topp med epleterningene. Server brødsticksene til.
Vel bekomme!