Paprikakremet pasta med tynnskåret mørbrad
servert med ruccola og Grana PadanoNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
- smør
Mezze maniche
200 g
Rød paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Crème fraîche
½–1 pakke
Ajvar
1 pakke
Pastavann
1 dl
Mørbrad
300 g
Smør
1 ss
Grana Padano
1 pakke
Ruccola
30 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 766 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis dere ønsker en jevnere konsistens på sausen kan den kjøres sammen med en stavmikser før den vendes inn med pastaen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll og kutt paprikaen i tynne strimler. Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i 5 minutter, og skjær det i tynne strimler før servering.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje hvis det trengs. Stek løken, hvitløken og paprikaen under omrøring i omtrent 4 minutter, til det har falt litt sammen. Vend inn crème fraîchen, ajvaren og 1 dl pastavann. Gi sausen et oppkok, og smak til med salt og pepper (se tips).
Skyll ruccolaen. Vend den ferdigkokte pastaen inn med paprikasausen. Topp pastaen med ruccolaen og biffen, og finriv Grana Padanoen på et rivjern over retten.
Vel bekomme!