Rosastekt minuttbiff og estragonkremet pasta med aromasopp, bakte beter og valnøtter

Rosastekt minuttbiff og estragonkremet pasta

med aromasopp, bakte beter og valnøtter
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Linguine
200 g
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
100 g
Estragon
½ bunt
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Dijonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Pastavann
1 dl
Mørbrad
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Ruccola
30 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
966 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra god smak kan valnøttene ristes i 2 minutter i en tørr stekepanne.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. Ta ut kjøttet fra kjøleskapet.  
 Skrell og kutt betene i tynne båter. Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.  
 Tilbered pastaen i vannet fra punkt 1 som anvist på pakkene, men ta vare på 1 dl av pastavannet når den siles. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for eventuelle jordrester og kutt den i skiver. Skyll tørk og grovhakk estragonbladene.      
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i 5 minutter, og skjær det i tynne strimler før servering.    
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, hvitløken og soppen i 3–4 minutter, til soppen har falt litt sammen. Tilsett crème fraîchen og buljongen. La det hele få et raskt oppkok, skru ned varmen, og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn pastavannet fra punkt 3 og den ferdigkokte pastaen, og smak til med estragonen, sennepen, salt og pepper.              
 Knus valnøttene (se tips), og skyll ruccolaen. Lag gjerne snurrer av pastaen og ha den på tallerkener sammen med biffen og de bakte betene. Finriv osten på et rivjern, og dryss osten, valnøttene og ruccolaen over.          
Vel bekomme!