Laktosefri
Glutenfri
Soyaglasert svinenakke og svart ris
servert med wokkede grønnsakerNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Svart ris
125 g
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Grønne bønner
150 g
Rød paprika
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Svinenakke i skiver
300 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Lime
½ stk
Smør
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 719 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll limen, finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og legg det til side.
Skyll bønnene, paprikaen og stangsellerien. Kutt vekk endene på bønnene, og del dem i to på midten. Kutt paprikaen i tynne strimler og sellerien i skiver.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med litt salt og pepper, og stek det i omtrent to minutter på begge sider, eller til det er gyllent og gjennomstekt. Tilsett soyasausen, saften fra halve limen og ½ ss smør det siste minuttet av steketiden, og øs soyasmøret over kjøttet med en skje. Ha det hele over i en form, og la kjøttet hvile til resten av retten er klar.
Skyll og finhakk korianderen. Vend ingefærblandingen, limeskallet og korianderen inn med den ferdigkokte risen, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt olje om det trengs. Stek grønnsakene under omrøring i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Vel bekomme!