Kylling souvlaki
med mynte- og yoghurtdressing og fries i piadinabrødNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Bakepotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Hvitløksfedd
1 stk
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell
1 pakke
Sitron
½ stk
Piadina
4 stk
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 816 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 93 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme brødene i en brødrister. Om du vil spare oppvask, kan du bake kyllingspydene i ovnen i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene et par ganger underveis i steketiden for et jevnere resultat.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer, og skyll den i kaldt vann. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve sitronen, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og plukk myntebladene fra stilkene, og grovhakk dem. Ha yoghurten i en skål og rør inn hvitløken og mynten. Smak til med saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
Varm brødene i ovnen i 3–4 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll, tørk og kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt tomaten i skiver.
Fyll brødene med grønnsakene, yoghurtdressingen, friesene, kyllingen og den marinerte løken.
Vel bekomme!