Kylling souvlaki med mynte- og yoghurtdressing og fries i piadinabrød

Kylling souvlaki

med mynte- og yoghurtdressing og fries i piadinabrød
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Bakepotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Hvitløksfedd
1 stk
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Piadina
4 stk
(Hvete, Rug)
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
816 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme brødene i en brødrister. Om du vil spare oppvask, kan du bake kyllingspydene i ovnen i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt poteten i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene et par ganger underveis i steketiden for et jevnere resultat. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne ringer, og skyll den i kaldt vann. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve sitronen, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og plukk myntebladene fra stilkene, og grovhakk dem. Ha yoghurten i en skål og rør inn hvitløken og mynten. Smak til med saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
 Varm brødene i ovnen i 3–4 minutter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll, tørk og kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt tomaten i skiver.
Fyll brødene med grønnsakene, yoghurtdressingen, friesene, kyllingen og den marinerte løken.
Vel bekomme!