Ricebowl med chilistekt kyllinglår, servert med friske grønnsaker og korianderdressing
Glutenfri

Ricebowl med chilistekt kyllinglår

servert med friske grønnsaker og korianderdressing
Ny oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
135 g
Lettrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Røkt chilimix
½ pakke
Agurk
½–1 stk
Tomater
2 stk
Rødløk
½–1 stk
Mais
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Røkt chilimix
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
722 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne en stavmikser når dressingen lages. Kjør korianderen, chilimiksen og rømmen med stavmikseren i et litermål, slik at det blir en jevn grønn dressing. Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server dem til retten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og finhakk hele korianderen. Bland sammen lettrømmen, halve pakken med røkt chilimiks og halvparten av korianderen i en skål (se tips). La dressingen stå på benken frem til servering. 
Skyll agurken og tomatene, skrell løken og hell laken av maisen. Kutt agurken og tomaten i terninger og finhakk løken. Vend agurken og maisen sammen i en skål. Ha tomatene, løken, resten av korianderen og 1 ss olivenolje i en annen skål. Vend det hele godt sammen, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med resten av chilimiksen og litt salt mot slutten av steketiden. Kutt kyllingen i skiver før servering. 
Vel bekomme!