Glutenfri
Ricebowl med chilistekt kyllinglår
servert med friske grønnsaker og korianderdressingNy oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Lettrømme
½ pakke
Koriander
½ bunt
Røkt chilimix
½ pakke
Agurk
½–1 stk
Tomater
2 stk
Rødløk
½–1 stk
Mais
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Røkt chilimix
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 722 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne en stavmikser når dressingen lages. Kjør korianderen, chilimiksen og rømmen med stavmikseren i et litermål, slik at det blir en jevn grønn dressing. Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server dem til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og finhakk hele korianderen. Bland sammen lettrømmen, halve pakken med røkt chilimiks og halvparten av korianderen i en skål (se tips). La dressingen stå på benken frem til servering.
Skyll agurken og tomatene, skrell løken og hell laken av maisen. Kutt agurken og tomaten i terninger og finhakk løken. Vend agurken og maisen sammen i en skål. Ha tomatene, løken, resten av korianderen og 1 ss olivenolje i en annen skål. Vend det hele godt sammen, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med resten av chilimiksen og litt salt mot slutten av steketiden. Kutt kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!