Sukkersaltet ørretfilet med ovnsbakte grønnsaker, rømmesmørsaus og gressløk
Glutenfri

Sukkersaltet ørretfilet

med ovnsbakte grønnsaker, rømmesmørsaus og gressløk
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Ørretfilet
250 g
(Fisk)
Sukker
1 ss
Salt
1½ ts
Purre
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbeter
1 stk
Gressløk
1 bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
661 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Bland sammen 2 ss sukker og 3 ts salt  på en tallerken, og rull fisken i blandingen slik at det dekker lett. La fisken marinere i 15 minutter.
 Snitt purren på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i 3 cm lange biter. Skrell og kutt gulroten i grove biter. Skrell og kutt rødbeten i båter. Legg gulroten og purren på den ene siden, og rødbeten på den andre siden av et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med litt pepper underveis i stekingen.  
 Skyll og finhakk gressløken. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn rømmen, 2 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper.  
Vel bekomme!