Glutenfri
Sukkersaltet ørretfilet
med ovnsbakte grønnsaker, rømmesmørsaus og gressløkNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Ørretfilet
250 g
Sukker
1 ss
Salt
1½ ts
Purre
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbeter
1 stk
Gressløk
1 bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lettrømme
150 g
Vann
1 dl
Smør
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Bland sammen 2 ss sukker og 3 ts salt på en tallerken, og rull fisken i blandingen slik at det dekker lett. La fisken marinere i 15 minutter.
Snitt purren på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i 3 cm lange biter. Skrell og kutt gulroten i grove biter. Skrell og kutt rødbeten i båter. Legg gulroten og purren på den ene siden, og rødbeten på den andre siden av et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med litt pepper underveis i stekingen.
Skyll og finhakk gressløken. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn rømmen, 2 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!