Posjert kylling med blomkålkrem, beter og timianbakte poteter
Glutenfri

Posjert kylling

med blomkålkrem, beter og timianbakte poteter
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Timian
½ bunt
Kyllingbryst
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Timian
½ bunt
Vann
1 l
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Blomkål
1 stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
700 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er lurt å bruke engangshansker, forkle og plastfjøl når du jobber med rødbeter for å unngå at fargen smitter over på hender og klær.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skyll og del potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i øvre del av ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Skyll timianen, og dra bladene av stilkene. Spar på stilkene. Vend inn timianbladene med potetene de siste 5 minuttene av steketiden.
 Skyll timianen, og dra bladene av stilkene fra forrige punkt. Legg bladene til side. Kok opp 1 liter vann i en kjele, og tilsett buljongen og timianstilkene. Ha i kyllingbrystene, dekk med lokk og skru av varmen. La kyllingen trekke i buljongen i 15 minutter, eller til resten av retten er klar. Kutt kyllingen i skiver før servering.
Skrell betene, og kutt dem i munnstore biter (se tips). Ha betene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak dem under potetene i ovnen i 15–20 minutter. Skrell og finhakk sjalottløken. Vend inn balsamicovinaigretten og sjalottløken når det gjenstår 5 minutter av betenes steketid.
 Del blomkålen i små buketter, og ha dem i en kjele sammen med fløten. Kok opp, skru ned til middels varme og legg på et lokk. La blomkålen småkoke i 10–12 minutter, eller til den er gjennomkokt. Kjør blomkålen til en jevn krem med en stavmikser og smak til med salt.
Vel bekomme!