Glutenfri
Vegetar
Kål- og linsegryte
med lynsyltet agurk og kokte poteter servert med rørte tyttebærNy oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Småpoteter
300 g
Røde linser
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Strimlet hodekål
150 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
1 ss
Sukker
1 ts
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
½ dl
Bladpersille
1 bunt
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 680 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spe med litt vann hvis gryten blir for tykk etter deres ønske.
Kok potetene i lettsaltet vann i 12–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Tilbered linsene som anvist på pakken. Hell av vannet, og la dem dampe fra seg et par minutter.
Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Rør sammen 2 ss eddik, 2 ss sukker og ½ dl vann i en serveringsskål. Vend inn agurksivene, og la dem marinere i laken frem til servering. Vend på det et par ganger underveis.
Skrell løken og hvitløken, og kutt dem i tynne skiver. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, eller til det er blankt. Vend inn kålen, litt salt og pepper, og stek det hele videre i 3 minutter under omrøring. Ha i fløten, de ferdigkokte linsene og soyasausen, og gi det hele et oppkok (se tips). La gryten småkoke i et par minutter, til den har tyknet litt, og smak til med 1 ts sukker, salt og pepper.
Skyll og grovhakk persillen. Topp gryten med persillen, og server de rørte tyttebærene, agurken og potetene til.
Vel bekomme!