Vegetar
Pasta linguine og kremet spicy sopp
servert med sesmfrø, spinat og persilleNy oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- pepper
- salt
- smør
Linguine
200 g
Spinat
50 g
Portobellosopp
2 stk
Sjampinjong
100 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Tomatpuré
½ pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Smør
1 ss
Pastavann
½–1 dl
Bladpersille
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 87 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en varm, tørr stekepanne i 30 sekunder og topp retten med dem hvis dere heller ønsker det.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll spinaten, og vend den inn med den ferdigkokte pastaen.
Børt soppen fri for jord, og kutt dem i centimetertykke skiver. Skrell løken og hvitløken, og skyll chilien. Kutt løken, hvitløken og chilien i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek soppen, løken, hvitløken og halvparten av chilien under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til det er gyllent. Krydre med litt salt, og tilsett sesamfrøene, soyasausen, tomatpureèn og fløten. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter. Spe med ønsket mengde av pastavannet, og smak eventuelt til med pepper og mer salt.
Skyll og finhakk persillen. Vend gjerne pastaen og spinaten inn med den kremede soppen, og topp med persillen og resten av chilien.
Vel bekomme!