Glutenfri
Karriwurst i eplesjy med karamellisert rødløk
potetmos, sennep og grønne erterNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Karriwurst regnes for å ha blitt oppfunnet i Berlin på 40-tallet, her servert som engelsmennene liker det; pølser, potetmos, erter og god saus.
Karriwurst regnes for å ha blitt oppfunnet i Berlin på 40-tallet, her servert som engelsmennene liker det; pølser, potetmos, erter og god saus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Norsk eple
1 stk
Karriwurst
300 g
Sjysaus
1 pakke
Grønne erter
125 g
Dijonsennep
1 pose
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 875 kcal
- Fett:
- 53 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til sjyen med litt av sennepen, og ha 1 ss smør i løken for ekstra god smak.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter under omrøring, eller til den er blank. Tilsett 1 ss sukker, 2 ss eddik og ½ dl vann, og la det hele småkoke til væsken har fordampet. Ha løken over i en skål, og tørk ut av stekepannen.
Skyll og kutt eplet i terninger, og skjær små snitt i pølsene. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek pølsene i 2–3 minutter. Tilsett epleterningene og stek videre i 2 minutter. Ha over sjysausen og kok opp.
Kok ertene i lettsaltet vann i 1 minutt.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha dijonsennepen i en liten skål, og server den til retten.
Vel bekomme!