Karriwurst i eplesjy med karamellisert rødløk, potetmos, sennep og grønne erter
Glutenfri

Karriwurst i eplesjy med karamellisert rødløk

potetmos, sennep og grønne erter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Karriwurst regnes for å ha blitt oppfunnet i Berlin på 40-tallet, her servert som engelsmennene liker det; pølser, potetmos, erter og god saus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Norsk eple
1 stk
Karriwurst
300 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Grønne erter
125 g
Dijonsennep
1 pose
(Sulfitt, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
875 kcal
Fett:
53 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til sjyen med litt av sennepen, og ha 1 ss smør i løken for ekstra god smak.

 Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter under omrøring, eller til den er blank. Tilsett 1 ss sukker, 2 ss eddik og ½ dl vann, og la det hele småkoke til væsken har fordampet. Ha løken over i en skål, og tørk ut av stekepannen.    
 Skyll og kutt eplet i terninger, og skjær små snitt i pølsene. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek pølsene i 2–3 minutter. Tilsett epleterningene og stek videre i 2 minutter. Ha over sjysausen og kok opp.
Kok ertene i lettsaltet vann i 1 minutt. 
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.      
Ha dijonsennepen i en liten skål, og server den til retten. 
Vel bekomme!