Stekt fullkornsris med kylling i ponzusaus, servert med edamamebønner, chili og vårløk
Laktosefri

Stekt fullkornsris med kylling i ponzusaus

servert med edamamebønner, chili og vårløk
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • vann
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Skivet kyllingfilet
300 g
Maisjevning
½ pakke
Vann
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
594 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dekk skålen med kylling og saus med litt aluminiumsfolie for å holde det varmt frem til servering. Dere kan også bruke 2 stekepanner, èn til den stekte risen og èn til kyllingen. Legg da på et lokk på kyllingen for å holde den varm.

 Tilbered risen som anvist på pakken. La risen dampe seg litt tørr når den er ferdigkokt.
Skrell gulrøttene og løken, og skyll vårløken og chilien. Kutt gulrøttene i tynne skiver og grovhakk løken. Kutt vårløken og chilien i tynne ringer.
Rør sammen ponzusausen, ½ dl vann og halve pakken med maisjevning i en stor skål. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Hell på sausen, gi det et oppkok, og la kyllingen småkoke i 2 minutter. Ha kyllingen og sausen over i skålen, og tørk lett ut av stekepannen (se tips). 
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek den ferdigkokte risen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er lett gyllen, og ha den over i en skål. Ha i litt ny olje i pannen om nødvendig, og stek gulrøttene, rødløken og edamamebønnene i omtrent 3 minutter. Ha risen tilbake i pannen, og vend det hele godt sammen. Topp med vårløken og chilien ved servering. 
Vel bekomme!