Laktosefri
Stekt fullkornsris med kylling i ponzusaus
servert med edamamebønner, chili og vårløkNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- vann
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Edamamebønner
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Maisjevning
½ pakke
Vann
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 594 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dekk skålen med kylling og saus med litt aluminiumsfolie for å holde det varmt frem til servering. Dere kan også bruke 2 stekepanner, èn til den stekte risen og èn til kyllingen. Legg da på et lokk på kyllingen for å holde den varm.
Tilbered risen som anvist på pakken. La risen dampe seg litt tørr når den er ferdigkokt.
Skrell gulrøttene og løken, og skyll vårløken og chilien. Kutt gulrøttene i tynne skiver og grovhakk løken. Kutt vårløken og chilien i tynne ringer.
Rør sammen ponzusausen, ½ dl vann og halve pakken med maisjevning i en stor skål. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Hell på sausen, gi det et oppkok, og la kyllingen småkoke i 2 minutter. Ha kyllingen og sausen over i skålen, og tørk lett ut av stekepannen (se tips).
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek den ferdigkokte risen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er lett gyllen, og ha den over i en skål. Ha i litt ny olje i pannen om nødvendig, og stek gulrøttene, rødløken og edamamebønnene i omtrent 3 minutter. Ha risen tilbake i pannen, og vend det hele godt sammen. Topp med vårløken og chilien ved servering.
Vel bekomme!