Glutenfri
Kyllingkaker i kremet sjysaus
med knuste urtepoteter, blomkål, eple og grønnkålchipsNy oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Smør
1 ss
Kyllingkaker
300 g
Sjysaus
1 pakke
Crème fraîche
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Strimlet grønnkål
50 g
Blomkål
½–1 stk
Norsk eple
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 882 kcal
- Fett:
- 61 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnkålen sammen med blomkålen i stekepannen, så slipper dere sette på stekeovnen. Vend inn grønnkålen de 2 siste minuttene av blomkålens steketid.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft (se tips).
Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, knus dem lett med en gaffel, og vend inn 1 ss smør og urtemiksen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2 minutter på hver side, slik at de får en gyllen stekeskorpe. Hell på sjysausen, og gi det et oppkok. Skru ned til middels varme, og la kakene trekke i sausen i 10 minutter, eller til de er gjennomvarme. Vend inn crème fraîchen og smak til med soyasausen.
Skyll og tørk grønnkålen, og ha den utover et stekebrett med bakepapir. Kna inn litt olje og salt, og stek grønnkålen midt i ovnen i 4–6 minutter, eller til den er sprø.
Del blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Varm opp en stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til den er mør og lett gyllen. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn eplebåtene ved servering.
Vel bekomme!