Glutenfri
Vegetar
Indisk vegetargryte med kikerter
ris og salat, servert med mangochutney og yoghurtNy oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
Basmatiris
135 g
Indisk vegetargryte
600 g
Lime
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Cashewnøtter
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 938 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 131 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke er glad i rå løk, kan du også ha den i vegetargryten. Varm da opp kjelen til middels varme, ha i litt olje, og stek løken i et par minutter. Tilsett vegetargryten, og følg deretter steg 2.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha vegetargryten over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring (se tips). La gryten småkoke på middels lav varme i 8–10 minutter, og smak til med salt og saft fra limen.
Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland det hele sammen i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
Server mangochutneyen og yoghurten til retten, og topp med cashewnøttene.
Vel bekomme!