Glutenfri
Loaded fries med spicy, kremet kjøttdeig
toppet med sprøstekt ingefær, peanøtter og limemajonesNy oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Reddiker
1 bunt
Vårløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Peanøtter
½ pakke
Kjøttdeig
200–300 g
Lett crème fraîche
½–1 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Lime
1 stk
Srirachasaus
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 617 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på friesene midtveis i steketiden for et jevnere resultat.
Skyll salaten, reddikene og vårløken, og skrell ingefæren. Kutt salaten i tynne strimler, reddikene i tynne skiver, og vårløken i tynne ringer. Bland det hele i en skål. Kutt ingefæren i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Legg ingefærskivene over på kjøkkenpapir, og la dem renne av seg.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje om det trengs. Stek kjøttdeigen i 2 minutter på hver side, slik at den får en gyllen stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i 2 minutter til. Vend inn crème fraîchen og halve pakken med srirachasaus, og smak til med litt salt.
Kutt limen i båter. Topp friesene med den kremede kjøttdeigen, salaten, vårløken, reddikene, den sprøstekte ingefæren og peanøttene. Server limebåtene og resten av srirachaen til retten.
Vel bekomme!