Sitronstekt laksefilet
med ovnsbakte poteter, beter og løk, servert med syrlig dillsausNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Poteter
350 g
Sjalottløk
1 stk
Dill
½ bunt
Sitron
½ stk
Laksefilet
270 g
Lettmelk
1½ dl
Fiskebuljong
½ pakke
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
Hvetemel
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ovnsbak laksen og løken sammen med betene i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell betene og skyll potetene. Kutt betene i båter og potetene i skiver. Fordel betene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak det hele i ovnen i omtrent 25 minutter.
Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med litt salt, pepper og sitronskallet.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele på middels varme. Pisk inn ½ ss hvetemel og tilsett melken litt og litt under omrøring. Ha i fiskebuljongen og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Tilsett eventuelt mer melk for en tynnere saus. Skyll dillen, plukk bladene av stilkene, og finhakk halvparten av dillen. Ta kjelen av varmen, smak til sausen med litt salt, pepper og saft fra sitronen. Vend inn den finhakkede dillen.
Skrell og finhakk sjalottløken. Vend løken og resten av dillen inn med rotgrønnsakene rett før servering.
Vel bekomme!