Asiatisk biff-salat
med spicy stekt ris, servert med mango, mynte og sesamdressingNy oppskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Jasminris
135 g
Srirachasaus
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Olje
1 ss
Lime
1 stk
Mynte
½ bunt
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Sukker
1 ts
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Mango
½–1 stk
Agurk
½–1 stk
Mørbrad
300 g
Smør
½ ss
Rød chili
½–1 stk
Mynte
½ bunt
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 786 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis dere ikke ønsker å lage den stekte risen, kan risen fint servers kun kokt som anvist på pakken. Bruk da gjerne srirachaen og soyasausen i dressingen.
Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
Skyll limen og mynten. Finriv skallet (kun det grønne) av limen på et rivjern, og finhakk halvparten av myntebladene. Ha sesam- og chilisausen i en liten skål, og rør inn 1 ts sukker, limeskallet og den hakkede mynten, og smak til med saft fra limen.
Skrell rødløken, gulroten og mangoen, og skyll agurken. Kutt agurken i to på langs, og deretter i tynne lange skiver på skrå. Kutt gulroten og mangoen i tynne strimler, og rødløken i tynne ringer. Ha det hele i en stor salatbolle eller i hver sin skål.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet med en skje. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 4 minutter før det kuttes i tynne skiver.
La den ferdigkokte risen dampe av seg i et par minutter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i 1 ss olje. Ha i risen, og stek den i et par minutter, til den begynner å få en gyllen stekeskorpe. Vend inn ønsket mengde av srirachaen og soyasausen, og stek risen videre under omrøring i 3 minutter til.
Skyll og kutt chilien i tynne ringer, og plukk resten av myntebladene fra stilkene. Fordel risen på et stort fat eller på tallerkener, og topp med grønnsakene, mangoen, kjøttet, myntebladene, chilien og peanøttene. Ringle dressingen over ved servering, eller server den i små skåler på siden.
Vel bekomme!
- Vin:
- Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2023 (Vmp nr: 13015901). En gresk rosèvin laget på 100% xynomavro. Vinen er frisk og fruktig med hint av modne jordbær og rips. Denne roseèn passer godt til en rett med spicy elementer.
- Alkoholfritt alternativ:
- Ambijus Real Fantasy (Vmp nr: 15901401). En fermentert botanisk drikk. Et saftig alternativ med preg av blåbær og hyllebær.