Svineschnitzel med lettsyltet rødløk
kokte småpoteter, erter og rødvinssausNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- plastfolie (kan sløyfes)
- salt
- sukker
Småpoteter
300 g
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Egg
2 stk
Panering
1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
½ dl
Grønne erter
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 813 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek ertene i stekepannen i smør for å spare litt oppvask, eller kok dem sammen med potetene.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i tynne ringer, og ha den i en bolle. Skyll løken i kaldt vann, og hell av vannet. Skvis saften fra halve sitronen over løken, og vend inn litt salt og 1 ts sukker. Kutt resten av sitronen i båter. La løken marinere frem til servering.
Knekk eggene i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Ha paneringen på en tallerken, og ½ dl hvetemel på en annen.
Legg et lag med plastfolie utover et skjærebrett. Legg kjøttet over plastfolien, og lett et nytt lag med plastfolie over. Bruk en kjevle eller kjele, og bank kjøttet litt flatere. Krydre med salt og pepper. Vend kjøttet først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken.
Kok opp lettsaltet vann i en liten kjele, og kok ertene i omtrent 1 minutt.
Ha sausen i en liten kjele og varm den opp under omrøring.
Vel bekomme!