Svineschnitzel med lettsyltet rødløk, kokte småpoteter, erter og rødvinssaus

Svineschnitzel med lettsyltet rødløk

kokte småpoteter, erter og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • plastfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • sukker
Småpoteter
300 g
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Egg
2 stk
(Egg)
Panering
1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Grønne erter
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
813 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek ertene i stekepannen i smør for å spare litt oppvask, eller kok dem sammen med potetene.

Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt løken i tynne ringer, og ha den i en bolle. Skyll løken i kaldt vann, og hell av vannet. Skvis saften fra halve sitronen over løken, og vend inn litt salt og 1 ts sukker. Kutt resten av sitronen i båter. La løken marinere frem til servering.
 Knekk eggene i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Ha paneringen på en tallerken, og ½ dl hvetemel på en annen. 
 Legg et lag med plastfolie utover et skjærebrett. Legg kjøttet over plastfolien, og lett et nytt lag med plastfolie over. Bruk en kjevle eller kjele, og bank kjøttet litt flatere. Krydre med salt og pepper. Vend kjøttet først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken.   
 Kok opp lettsaltet vann i en liten kjele, og kok ertene i omtrent 1 minutt. 
Ha sausen i en liten kjele og varm den opp under omrøring. 
Vel bekomme!