Kylling chop suey med friske grønnsaker, servert med peanøtter og jasminris

Kylling chop suey med friske grønnsaker

servert med peanøtter og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Jasminris
135 g
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Brokkoli
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Skivet kyllingfilet
300 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
684 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra smak på peanøttene, kan du steke dem i en tørr stekepanne på middels høy varme i 2–3 minutter til de blir gylne.

Tilbered risen som anvist på pakken. Strø peanøttene over risen før servering (se tips). 
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulroten, løken og hvitløken. Kutt gulroten i tynne skiver på skrå, og kutt løken i tynne båter. Finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Mål opp 2 dl vann i et litermål, og pisk inn maisstivelsen, buljongen og soya- og ingefærsausen. Kutt kyllingen i strimler. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstrimlene under omrøring i 2–3 minutter, til de får en stekeskorpe og er gjennomstekte. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter under omrøring. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden, og tilsett buljongblandingen fra forrige punkt. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner. Skru av varmen, vend inn kyllingstrimlene og sjyen fra dem, og smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!