Kylling chop suey med friske grønnsaker
servert med peanøtter og jasminrisNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Jasminris
135 g
Peanøtter
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra smak på peanøttene, kan du steke dem i en tørr stekepanne på middels høy varme i 2–3 minutter til de blir gylne.
Tilbered risen som anvist på pakken. Strø peanøttene over risen før servering (se tips).
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulroten, løken og hvitløken. Kutt gulroten i tynne skiver på skrå, og kutt løken i tynne båter. Finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Mål opp 2 dl vann i et litermål, og pisk inn maisstivelsen, buljongen og soya- og ingefærsausen. Kutt kyllingen i strimler.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstrimlene under omrøring i 2–3 minutter, til de får en stekeskorpe og er gjennomstekte. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter under omrøring. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden, og tilsett buljongblandingen fra forrige punkt. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner. Skru av varmen, vend inn kyllingstrimlene og sjyen fra dem, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!