Kylling chop suey med friske grønnsaker, servert med peanøtter og jasminris
Laktosefri

Kylling chop suey med friske grønnsaker

servert med peanøtter og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
135 g
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Brokkoli
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Skivet kyllingfilet
300 g
Vann
2 dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
696 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra smak på peanøttene, kan du steke dem i en tørr stekepanne på middels høy varme i 2–3 minutter til de blir gylne.

Tilbered risen som anvist på pakken. Strø peanøttene over risen før servering (se tips). 
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulroten, løken og hvitløken. Kutt gulroten i tynne skiver på skrå, og kutt løken i tynne båter. Finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Mål opp 2 dl vann i et litermål, og pisk inn maisstivelsen, buljongen og soya- og ingefærsausen. Kutt kyllingen i strimler. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstrimlene under omrøring i 2–3 minutter, til de får en stekeskorpe og er gjennomstekte. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter under omrøring. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden, og tilsett buljongblandingen fra forrige punkt. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner. Skru av varmen, vend inn kyllingstrimlene og sjyen fra dem, og smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!