Pannestekt laks med agurksalat, kokte dillpoteter og rømmesaus
Glutenfri

Pannestekt laks med agurksalat

kokte dillpoteter og rømmesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Dill
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Agurk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sitron
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
716 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 8–10 minutter på 180 grader.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og finhakk dillen. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn 1 ss smør, dillen og litt pepper. 
Skyll og kutt agurken, reddikene og eplet i tynne skiver. Bland det hele sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og ønsket mengde av kryddermiksen. La salaten marinere frem til servering, men vend på den et par ganger underveis. 
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha rømmen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. Skru ned til lav varme, og smak til med sitronskallet, salt og pepper rett før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med litt salt og pepper, og stek den i 2 minutter på den ene siden. Skru ned til middels varme, snu fisken og ha i 1 ss smør og saft fra halve sitronen. Øs sitronsmøret over fisken mens den steker i 2 minutter til på den andre siden. 
Kutt eventuelle rester av sitronen i båter, og server båtene til retten. Sprekk gjerne rømmesausen med sitronsmøret fra fisken. 
Vel bekomme!