Mørkokt oksegryte med bacon, servert med potetmos, tyttebær og persille

Mørkokt oksegryte med bacon

servert med potetmos, tyttebær og persille
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Langtidskokt storfebog
250 g
Bacon
150 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Oksebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Bladpersille
1 bunt
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
732 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 25–30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell gulrøttene og sjalottløken, og børst vekk eventuelle jordrester fra soppen. Kutt gulrøttene i to på langs, og deretter i tykke skiver på skrå. Kutt sjalottløken i tykke ringer og soppen i båter. Ta bogen ut av pakken, men ta vare på kraften.
 Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over på en tallerken. Stek soppen, løken og gulrøttene i baconfettet i 2 minutter under omrøring. Smelt 1 ss smør i gryten, og rør inn 1 ss hvetemel. Tilsett baconet, bogen og kraften fra pakkene, rødvinssausen, oksebuljongen og 2 dl vann.
 Gi det hele et raskt oppkok, og skru ned til middels varme. La gryten småkoke under lokk i 10–15 minutter, eller til grønnsakene er møre og kjøttet har falt litt fra hverandre. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og grovhakk persillen. Topp gryten med persillen ved servering, og server de rørte tyttebærene ved siden av.
Vel bekomme!