Svineschnitzel og potetkrem
servert med mynteerter og sjysaus med sprøstekte kapersNy oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- hvetemel
- olje
- pepper
- plastfolie (kan sløyfes)
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1½–2 dl
Smør
1 ss
Rødkål
300 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
4 ss
Egg
2 stk
Panering
75 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
1 dl
Grønne erter
125 g
Mynte
1 bunt
Smør
1 ss
Kapers
½–1 glass
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 867 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter.
Fjern det ytterste laget av kålen, og kutt den i strimler. Ha kålen i en bolle, og vend inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og 4 ss vann. La den stå på benken fram til servering, men vend på den et par ganger.
Knekk eggene i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Fordel paneringen utover en tallerken, og 1 dl hvetemel utover en annen.
Legg et lag med plastfolie utover kjøkkenbenken. Legg svineskivene over plastfolien, og dekk dem med et nytt lag med plastfolie. Bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Krydre med salt og pepper. Vend kjøttet først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken.
Skyll og finhakk mynten. Ha ertene i en liten kjele sammen med 1 ss smør. Varm opp på middels varme, og krydre med litt salt og pepper. Vend inn mynten rett før servering.
Hell laken av kapersene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kapersene under omrøring i 3 minutter, eller til de er sprø. Legg dem over på en tallerken, og rør inn 1 ss mel i pannen. Tilsett 2 dl vann, kok opp, og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til med soyasausen, og topp retten med kapersene.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
- Vin:
- Thymiopoulos Atma Red 2021 (Vmp nr: 12206901). En gresk rødvin med både god friskhet og fylde. En myk vin med rene tanniner og konsentrert bærpreg.
- Alkoholfritt alternativ:
- Humlesus (Vmp nr: 17463601). En alkoholfri eplesider fra Aga med god friskhet og preg av modne epler, noe sitrus og honning.