Massaman grønnsakscurry med ris og chilistekt brokkoli, toppet med peanøtter og koriander
Glutenfri
Vegetar

Massaman grønnsakscurry

med ris og chilistekt brokkoli, toppet med peanøtter og koriander
Ny oppskrift
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Rød paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Lime
½–1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
1–2 dl
Sukker
½–1 ss
Brokkoli
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
849 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake brokkolien med ingefærblandingen i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll paprikaen og pak choyen. Skrell løken og gulrøttene. Del limen i to. Del paprikaen i grove biter, gulrøttene i små terninger, og finsnitt pak choyen og løken. 
 Varm opp en gryte til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i gulrøttene, paprikaen og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter.    
 Tilsett kokoskremen, 1 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, eventuelt mer av currypasten, soyasausen og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. Vend inn pak choyen i gryten rett før servering.    
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 4–5 minutter (se tips). Tilsett ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Krydre med litt salt og pepper, og vend det hele godt sammen.    
 Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med brokkolien, peanøttene og korianderen, og server yoghurten ved siden av. 
Vel bekomme!