Kyllingkaker i kokos- og karrisaus, servert med jasminris, lettsyltede grønnsaker og koriander

Kyllingkaker i kokos- og karrisaus

servert med jasminris, lettsyltede grønnsaker og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Agurk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Karri
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Vann
2½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Jasminris
135 g
Koriander
½–1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
991 kcal
Fett:
58 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skyll agurken og eplet. Skrell og lag lange bånd av gulroten med en skreller, og kutt agurken og halve eplet i små terninger. Grovriv margen som blir igjen på gulroten og resten av eplet på et rivjern og sett til side. Rør sammen saften fra limen og ½ ts sukker i en skål, og vend inn agurken, eplet og gulrotbåndene.
 Skrell og finhakk løken. Rør ut hønsebuljongen og halve pakken med maisstivelse i 2½ dl kaldt vann. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og 1 ss smør. Stek løken, karrien og den revne gulroten og eplet fra punkt 1 i 1–2 minutter. Tilsett maissenablandingen og kokoskremen, og kok opp. La sausen småkoke i 3–4 minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingkakene og la det hele småkoke i 5–6 minutter til. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og grovhakk korianderen og strø den over ved servering. 
Vel bekomme!