Kyllingkaker i kokos- og karrisaus
servert med jasminris, lettsyltede grønnsaker og korianderNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Agurk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Karri
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Vann
2½ dl
Smør
1 ss
Jasminris
135 g
Koriander
½–1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 991 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll agurken og eplet. Skrell og lag lange bånd av gulroten med en skreller, og kutt agurken og halve eplet i små terninger. Grovriv margen som blir igjen på gulroten og resten av eplet på et rivjern og sett til side. Rør sammen saften fra limen og ½ ts sukker i en skål, og vend inn agurken, eplet og gulrotbåndene.
Skrell og finhakk løken. Rør ut hønsebuljongen og halve pakken med maisstivelse i 2½ dl kaldt vann.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og 1 ss smør. Stek løken, karrien og den revne gulroten og eplet fra punkt 1 i 1–2 minutter. Tilsett maissenablandingen og kokoskremen, og kok opp. La sausen småkoke i 3–4 minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingkakene og la det hele småkoke i 5–6 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen og strø den over ved servering.
Vel bekomme!